Ντάλια

ντάλια

Η ντάλια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φυτά των κήπων. Κατάγεται από την Κεντρική Αμερική. Σημέρα υπάρχουν πάρα πολλές ποικιλίες και υβρίδια. Το ύψος του φυτού ποικίλει από 40 εκατοστά έως 2 μέτρα, αναλόγως της ποικιλίας.

Τα φύλλα της ντάλιας είναι μεγάλα, οδοντωτά και αντίθετα. Τα άνθη της ποικίλουν τόσο στην μορφή όσο και στο χρώμα τους. Η διάμετρος των ανθέων του φτάνει έως και 25 εκατοστά. Πολλαπλασιάζεται με σπόρο, μοσχεύματα και κονδυλώμορφες ρίζες.

Η ντάλια φυτεύεται σε πλούσια εδάφη και ηλιόλουστες θέσεις. Συναντάται ευρύτατα σε κήπους, στο έδαφος ή σε φυτοδοχεία, μεμονωμένα ή σε ομαδικές φυτεύσεις σε παρτέρια.

Athens Plants – Φυτώριο Καλλωπιστικών Φυτών

Η δραστηριότητα των φυτωρίων Athens Plants είναι η παραγωγή ανθοφόρων φυτών, εποχιακών και πολυετών, καλλωπιστικών θάμνων, φυτών κηποτεχνίας και αρωματικών. Απευθύνεται σε κέντρα κήπου, γεωπονικά καταστήματα, ανθοπωλεία καθώς και αρχιτέκτονες τοπίου. Η διάθεση των προϊόντων γίνεται είτε μέσω της κεντρικής ανθαγοράς του Αγροτικού Ανθοκομικού Συνεταιρισμού Φυτωριούχων Αττικής στην Αμυγδαλέζα είτε με αποστολή παραγγελιών με ιδιόκτητα φορτηγά μέσω πρακτορείων σε όλη την Ελλάδα. ΠΩΛΗΣΗ ΜΟΝΟ ΧΟΝΔΡΙΚΗ.

Η λίστα με τα διαθέσιμα καλλωπιστικά φυτά μας για την τρέχουσα περίοδο είναι διαθέσιμη:

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ – Φυτώρια Athens Plants

Για περισσότερες πληροφορίες ή παραγγελίες καλέστε μας στα τηλέφωνα 2102404088, Παναγιώτης Σαρδέλης: 6947703755 & Χρήστος Φλέσσας: 6947152638 ή στείλτε μας email στο info@athensplants.gr