Πικροδάφνη

πικροδάφνη

Η πικροδάφνη είναι αειθαλής θάμνος ή δένδρο ανάλογα με τη διαμόρφωης της κόμης του. Κατάγεται από τις χώρες της Μεσογείου. Το ύψος του φυτού φτάνει τα 4-5 μέτρα. Σχηματίζει πυκνή βλάστηση και έχει κανονική ανάπτυξη.

Τα φύλλα της πικροδάφνης είναι αντίθετα και επιμήκη. Τα άνθη του είναι μονά ή διπλά, μέτριου μεγέθους και σε διάφορα χρώματα, όπως λευκό, κόκκινο, ροζ και κίτρινο. Η άνθοφορία του διαρκεί περίπου 4 μήνες και ξεκινάει από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο.

Η πικροδάφνη πολλαπλασιάζεται με σπόρο, με μοσχεύματα και με παραφυάδες. Δεν έχει ιδιαίτερες καλλιεργητικές απαιτήσεις, είναι ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες, αλλά ευπαθές στις χαμηλές. Χρησιμοποιείται ευρύτατα σε κήπους, συνήθως ομαδικά σε πλαίσια και φράχτες

Athens Plants – Φυτώριο Καλλωπιστικών Φυτών

Η δραστηριότητα των φυτωρίων Athens Plants είναι η παραγωγή ανθοφόρων φυτών, εποχιακών και πολυετών, καλλωπιστικών θάμνων, φυτών κηποτεχνίας και αρωματικών. Απευθύνεται σε κέντρα κήπου, γεωπονικά καταστήματα, ανθοπωλεία καθώς και αρχιτέκτονες τοπίου. Η διάθεση των προϊόντων γίνεται είτε μέσω της κεντρικής ανθαγοράς του Αγροτικού Ανθοκομικού Συνεταιρισμού Φυτωριούχων Αττικής στην Αμυγδαλέζα είτε με αποστολή παραγγελιών με ιδιόκτητα φορτηγά μέσω πρακτορείων σε όλη την Ελλάδα. ΠΩΛΗΣΗ ΜΟΝΟ ΧΟΝΔΡΙΚΗ.

Η λίστα με τα διαθέσιμα καλλωπιστικά φυτά μας για την τρέχουσα περίοδο είναι διαθέσιμη:

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ – Φυτώρια Athens Plants

Για περισσότερες πληροφορίες ή παραγγελίες καλέστε μας στα τηλέφωνα 2102404088, Παναγιώτης Σαρδέλης: 6947703755 & Χρήστος Φλέσσας: 6947152638 ή στείλτε μας email στο info@athensplants.gr