Σάλβια

Η σάλβια είναι πολυετές καλλωπιστικό φυτό που καλλιεργείται ως ετήσιο. Η καταγωγή του είναι από τη Λατινική αμερική. Το ύψος του ξεκινάει από τα 20 εκατοστά και ανάλογα την ποικιλία, φτάνει και τα 90 εκατοστά. Τα φύλλα του είναι αντίθετα, καρδιόσχημα, με έντονες νευρώσεις.

Τα άνθη της σάλβιας είναι μικρά σωληνοειδή και βρίσκονται σε βοτρυώδης ταξιανθίες. Το χρώμα τους είναι έντονο κόκκινο. Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες με άνθη λευκού και διάφορες αποχρώσεις κόκκινου χρώματος Ανθίζει από τον Ιούλιου έως το τέλος φθινοπώρου.

Η σάλβια πολλαπλασιάζεται με σπόρο την άνοιξη και με μοσχεύματα. Αναπτύσσεται σε όλα τα εδάφη ενώ είναι ευαίσθητο στο κρύο. Φυτεύται στο έδαφος, σε φυτοδοχεία και παρτέρια.

Athens Plants – Φυτώριο Καλλωπιστικών Φυτών

Η δραστηριότητα των φυτωρίων Athens Plants είναι η παραγωγή ανθοφόρων φυτών, εποχιακών και πολυετών, καλλωπιστικών θάμνων, φυτών κηποτεχνίας και αρωματικών. Απευθύνεται σε κέντρα κήπου, γεωπονικά καταστήματα, ανθοπωλεία καθώς και αρχιτέκτονες τοπίου. Η διάθεση των προϊόντων γίνεται είτε μέσω της κεντρικής ανθαγοράς του Αγροτικού Ανθοκομικού Συνεταιρισμού Φυτωριούχων Αττικής στην Αμυγδαλέζα είτε με αποστολή παραγγελιών με ιδιόκτητα φορτηγά μέσω πρακτορείων σε όλη την Ελλάδα. ΠΩΛΗΣΗ ΜΟΝΟ ΧΟΝΔΡΙΚΗ.

Η λίστα με τα διαθέσιμα καλλωπιστικά φυτά μας για την τρέχουσα περίοδο είναι διαθέσιμη:

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ – Φυτώρια Athens Plants

Για περισσότερες πληροφορίες ή παραγγελίες καλέστε μας στα τηλέφωνα 2102404088, Παναγιώτης Σαρδέλης: 6947703755 & Χρήστος Φλέσσας: 6947152638 ή στείλτε μας email στο info@athensplants.gr